Selecteer een pagina
[vc_row background_color=”custom” background_type=”image” background_custom_color=”#fef6f5″ css=”.vc_custom_3041897{padding-top:0px!important;padding-bottom:0px!important;}” ][vc_column][vc_column_text]
Opnemen in de Power Sound Studio (I Sing - Helen Botman, met: Joris Wolff, Rob Stoop, Ton Nieuwenhuizen en Arthur Lijten)

Opnemen in de Power Sound Studio (met Joris Wolff, Rob Stoop, Ton Nieuwenhuizen en Arthur Lijten)

Power Sound Studio

Na afgelopen vrijdag te hebben gerepeteerd, hebben we vandaag acht (!) songs opgenomen. Om de basis (drums, bas, piano en zang) op te nemen, hadden we een studio nodig waar we de instrumenten gescheiden konden opnemen om overspraak te voorkomen. Zo kwamen we bij de Power Sound Studio terecht. Een geweldige opnamelocatie met een zee aan ruimte en een zee aan mogelijkheden. Arthur was thuis in ‘zijn’ laid back drumbooth, Rob speelde zijn magische klanken op de Steinway en Ton liet het laag verleidelijk dansen op zijn Gibson. Luisterend, ontdekkend en spelend spreidden ze het bed waarin mijn stem optimaal kon klinken en zo brachten we de songs tot bloei.

Master of Sound

De muziek werd ‘geruisloos’ vastgelegd door Joris Wolff. Hij creëerde een supersound en was de ‘stille kracht’ achter de knoppen – en is zo hoorbaar als het maar kan. Door zijn expertise en input konden wij voluit spelen en klinkt de muziek zoals die nu op de band (schijf) staat. Joris, het was me een waar genoegen!

Helen XO

Rondkijken in de Power Sound Studio

Het nieuwe album ‘I Sing’ verschijnt in oktober 2016[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0