Power Sound Studio

Opnames 'I Sing' in de Power Sound Studio (I Sing - Helen Botman, met: Joris Wolff, Rob Stoop, Ton Nieuwenhuizen en Arthur Lijten)
Opnames 'I Sing' in de Power Sound Studio (I Sing - Helen Botman, met: Joris Wolff, Rob Stoop, Ton Nieuwenhuizen en Arthur Lijten)

Power Sound Studio

Opnemen in de Power Sound Studio (met Joris Wolff, Rob Stoop, Ton Nieuwenhuizen en Arthur Lijten)

Na afgelopen vrijdag te hebben gerepeteerd, hebben we vandaag acht (!) songs opgenomen. Om de basis (drums, bas, piano en zang) op te nemen, hadden we een studio nodig waar we de instrumenten gescheiden konden opnemen om overspraak te voorkomen. Zo kwamen we bij de Power Sound Studio terecht. Een geweldige opnamelocatie met een zee aan ruimte en een zee aan mogelijkheden. Arthur was thuis in ‘zijn’ laid back drumbooth, Rob speelde zijn magische klanken op de Steinway en Ton liet het laag verleidelijk dansen op zijn Gibson. Luisterend, ontdekkend en spelend spreidden ze het bed waarin mijn stem optimaal kon klinken en zo brachten we de songs tot bloei.

Master of Sound

De muziek werd ‘geruisloos’ vastgelegd door Joris Wolff. Hij creëerde een supersound en was de ‘stille kracht’ achter de knoppen – en is zo hoorbaar als het maar kan. Door zijn expertise en input konden wij voluit spelen en klinkt de muziek zoals die nu op de band (schijf) staat. Joris, het was me een waar genoegen!

Helen XO

Rondkijken in de Power Sound Studio

Het nieuwe album ‘I Sing’ verschijnt in oktober 2016

Hèlen Botman
zangeres, songwriter, stemcoach

Helen Botman - zangeres & stemcoach

Helen Botman is zangeres, songwriter, stemcoach en oprichter van The Moving Voice. Ze maakte de voorstelling Vleugelvrouw (volg je hart en maak je dromen waar) en bracht in 2016 het album ‘I Sing’ uit. Momenteel treedt ze op met partner en singer-songwriter Peter van Vleuten, met wie ze samenwoont in het kunstenaarsdorp Bergen.


Volg Helen ook via:

naar het blogoverzicht

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This