helenbotman-naam-wit

i.sing

Nieuwe concerttour

– check de agenda –

Agenda

2017/2018

26.11 Schermerhorn
Grote Kerk
Kaarten aan de deur

03-12 Arnhem
Theater Het Hof
TICKETS

17-12 Volgt

29-12 Bergen
Ruinekerk
TICKETS

26-01 Hauwert
Kerk Hauwert
Ticketinfo volgt

03-02 Olst
Klein Koninkrijk
Ticketinfo volgt

12-02 Utrecht
De Parel van Zuilen
Ticketinfo volgt

17-02 Dirkshorn
Buurthuis Kastanjeboom
Reserveer via 06-12954864
(Charlotte de Koomen)

24-02 Rozenburg
MT De Ontmoeting
Ticketinfo volgt

Luister

Share

×

Bestel hier het album

 9,99 In winkelmand


Media
over het album ‘I Sing’

Een sterke en sfeervolle ep
– Popmagazine Heaven
Een juweeltje dat naar meer smaakt ★★★★ – Muzaza
Smaakvolle luistermuziek – NTB
Een buitengewoon aangename surprise! – MTNA
Een prachtig album! ★★★★ – Muziekwereld

Live in Theater De Vest, Alkmaar – Foto: Noukka Signe

Band

Zangeres Hèlen Botman speelt dit najaar de concerttour ‘I Sing’.
Persoonlijke songs over liefde, afscheid en verlangen – geïnspireerd door grootheden als Joni Mitchell, Carole King en Eva Cassidy – afgewisseld met anekdotes, herinneringen en inspiratie.

Observerend. Reflectief. Speels. Kwetsbaar. Luisterrijk.

Samen met Ton Nieuwenhuizen (bas), Rob Stoop (piano) en Arthur Lijten (drums) brengt Hèlen een aantal bevlogen concerten met een mix van fantasierijke folk en verhalende jazz.


Foto’s: Dick Jonker, Sitan van Sluis

Strings

Red Limo String Quartet

Op het album is ook het Red Limo String Quartet te horen, na een succesvolle samenwerking tijdens het Lief Langedijk Concert. Dit strijkkwartet speelde eerder al met Wende, Janne Schra en Kyteman. Pearl Jam zanger Eddie Vedder vroeg ze mee op zijn Europese tour.


Foto: Eddy Hooiveld

Contact


Albumpresentatie I Sing - de band met het album 'I Sing' (foto: Ernest Selleger)

Albumpresentatie

Meijer

Als doorgewinterd muziekjournalist en gepassioneerd singer-songwriter word ik nog maar zelden écht geraakt door producties die via het digitale loket of de brievenbus de weg naar mijn bureau weten te vinden. In een tijd dat iedereen muziek lijkt te willen maken – en dat vaak ook dóet -, heb je vaak niet meer dan een laptop nodig om je geesteskinderen te creëren en vervolgens de wereld in te sturen. Dat is een goede zaak: muziek moét! Wel wordt het steeds lastiger om in die tsunami van woorden en klanken de pareltjes te vinden die verborgen gaan onder al die schelpjes, kiezels en zand. Want technologieën kun je kopen, talent helaas niet. Maar soms als je niets vermoedend op je blote voeten door die muzikale branding loopt te kuieren, ligt er ineens zo’n pareltje op je pad. I Sing, heet de parel en de naam van de mother of pearl is Helen Botman. Ik weet niet of je, net als door de hitte, door schoonheid kan worden bevangen, maar iets soortgelijks gebeurde met mij bij het horen van dit wonderschone, tijdloze album. Tijdloos omdat modieuze clichés – vleugjes obligate elektronica, gesampelde beats of net iets te barokke vocale tierelantijnen -, geheel en al ontbreken. Dit is het soort muziek dat je niet op een laptop kunt maken. Om songs te maken van deze kwaliteit heb je topmuzikanten, jarenlange ervaring en heel veel talent nodig.
I Sing zegt Helen Botman bescheiden. Inderdaad Helen: jíj zingt. En dat doe je zoals bijna niemand dat nog doet, zoals jij dat alleen nog maar lijkt te kunnen. Helen Botman: de vrouw met stembanden in het hart.

Ruud Meijer, Muziekjournalist & Musicus