Van thuisconcert tot theaterspektakel

Het Lief Langedijk Concert begon als huiskamerconcert, en groeide uit tot een jaarlijkse happening in de gemeente Langedijk. Hieronder een overzicht van alle concerten.

Het eerste Lief Langedijk Concert in 2011

Fotografie: Marjolein Ansink

Memories

Het achtste concert en de vierde keer dat de Martin Neesen Prijs wordt uitgereikt. Deze keer is het thema ‘Memories’ naar een lied van Elvis Presley.
Jan Stigt en Mieke de Haan zorgen voor het visuele gedeelte: animaties, projecties en schaduwen verbeelden het thema op verschillende plekken in de ruimte.

Muzikanten
Naast Helen Botman en Peter van Vleuten spelen mee: Evelyn Kallansee, Giancarlo Romita en Karl Adams. Iedere muzikant kiest een aantal songs om te spelen. De muzikanten delen hun herinneringen bij de song.

Lief Langedijk cd
Wederom een Lief Langedijk Album, getiteld ‘Memories’, met daarop 10 tracks, de songs die tijdens het concert zijn uitgevoerd.

Lief Langedijk Concert 2018 - 'Over The Rainbow' met Helen Botman, Peter van Vleuten, Rob Winter, Phaedra Kwant, Evelyn Kallansee, Giancarlo Romita en Karl Adams (foto: Marjolein Ansink)

Fotografie: Marjolein Ansink

Over the rainbow

Het zevende concert en de derde keer dat de Martin Neesen Prijs wordt uitgereikt. Uitgangspunt voor het thema is het lievelingslied van Martin.
Om de kleuren en het licht van het thema te benadrukken, wordt deze keer gewerkt met lichtobjecten van Jan Stigt en wederom met animaties van Mieke de Haan.

Zeven
Het zevende concert, de regenboog heeft zeven kleuren, daarom ook zeven muzikanten. Naast Helen Botman en Peter van Vleuten spelen mee: Rob Winter, Phaedra Kwant, Evelyn Kallansee, Giancarlo Romita en Karl Adams. Iedere muzikant kiest een of twee songs om te spelen.

Lief Langedijk cd
Deze editie wordt ook het eerste Lief Langedijk Album gepresenteerd.


Fotografie: Eddy Hooiveld

Fotografie: Eddy Hooiveld

Fotografie: Eddy Hooiveld

Fotografie: Eddy Hooiveld

Fotografie: Eddy Hooiveld

Fotografie: Eddy Hooiveld

Winnaar Martin Neesenprijs 2018 – Stichting Hart van Oudkarspel

Marieke presenteert het eerste Lief Langedijk album

Lief Langedijk album 2018 – Over The Rainbow

Wonderful world

De geslaagde muzikale combinatie van het jaar daarvoor werd nog een keer uitgenodigd: naast Helen speelde het Red Limo String Quartet en pianist Rob Stoop. Dit jaar waren ook bassist Ton Nieuwenhuizen en drummer Arthur Lijten erbij. Wederom klonk een gevarieerd programma van pop, klassiek en jazz. Deze keer werd de muziek hier en daar begeleid door animaties van Mieke de Haan.

Voor de tweede keer werd de Martin Neesen Prijs uitgereikt. Winnaar was Stichting Veldzorg. Het goede doel van de avond was Stichting Step One.

Bekijk op de website van Lief Langedijk

Helen zingt tijdens vijfde Lief Langedijk Concert met Het Red Limo String Quartet en Rob Stoop
Helen Botman en Marieke Neesen voor de Allemanskerk in Oudkarspel (Foto: Vincent de Vries / Rodi Media)

People

Na het verschijnen van de single ‘People’ werd dat het thema van het 5e Lief Langedijk Concert. Het was een wens van Helen om het Red Limo String Quartet op te treden. De strijkers (Rani, Camilla, Jonas & Sietse) namen de uitnodiging aan en arrangeerden tevens een aantal songs van Helen. Daarnaast speelde pianist Rob Stoop zijn solostukken. Een unieke cross-over tussen pop, klassiek en jazz.

Martin Neesen Prijs
Dit jaar werd voor de eerste keer de Martin Neesen Prijs uitgereikt. Deze prijs (een bokaal + geldbedrag van 10.000 euro) wordt toegekend aan een organisatie of persoon die de betrokkenheid binnen de gemeente Langedijk vergroot. Voedselhulp Langedijk nam de prijs in ontvangst. Het goede doel van de avond was Musicians Without Borders.

Bekijk op de website van Lief Langedijk

Lief Langedijk Concert met Helen Botman, Red Limo String Quartet en Rob Stoop

La Luna

Het vierde Lief Langedijk Concert viel samen met Valentijnsdag. La Luna speelde deze avond, als onderdeel van de tour ‘Dans une nuit’.

Op 7 januari was Martin Neesen overleden aan de gevolgen van Alzheimer in combinatie met een continu delier. Deze avond werd Martin op bijzondere wijze herdacht. Het goede doel deze avond was Voedselhulp Langedijk.

Bekijk op de website van Lief Langedijk

Vleugelvrouw

Het derde jaar werd het Lief Langedijk concert verschoven naar het voorjaar. Op 15 februari 2014 speelde Helen haar programma Vleugelvrouw, samen met Colet Nierop (harp), Corinne Moerbeek (piano) en Simone Manuputty (viool). Peter vulde het geheel muzikaal aan op gitaar. Danseres Fleur Jagt danste de Vlinder- en de Vleugeldans.

Het goede doel deze avond was Stichting Nomphilo. Het opgehaalde bedrag werd door Stichting Lief Langedijk verdubbeld.

Bekijk op de website van Lief Langedijk

Grote Verhalen 2

In de zomer van 2012 ontmoetten waren zowel Helen en Peter als Martin, Marieke en Maarten op reis in Amerika. Ze ontmoetten elkaar op het terras van The Red Lion Inn in Stockbridge. Een paar maanden later vond het tweede Lief Langedijk Concert plaats. Marieke gunde Helen en Peter een groter publiek, dus de huiskamer werd verruild voor de Allemanskerk in Oudkarspel. Tevens werd er een goed doel aan verbonden: Stichting Hart voor Oudkarspel.

Bekijk op de website van Lief Langedijk

Grote Verhalen

Het eerste Lief Langedijk Concert vond plaats 16 september 2011 in de huiskamer van Marieke en Martin Neesen. Zoon Maarten zat in het publiek; zoon Steven keek mee vanuit Amerika via Skype. Vriend Rudy was over uit Australië. Peter en Helen speelde het programma ‘Grote Verhalen – songs & stories from the States’.

Het eerste Lief Langedijk Concert in 2011