Selecteer een pagina

Memories

Memories

Ieder jaar spelen Peter van Vleuten en ik tijdens het Lief Langedijk Concert. We nodigen muziekvrienden uit op het podium en kunstvrienden voor de visuele aankleding. Sinds een aantal jaar werken we ook samen met studiovrienden om een album te produceren. Afgelopen jaar maakten we de cd Memories. Daar is maar een klein aantal van geperst, dus het is bij voorbaat al een waardevol collectors item. Ik verlootte een exemplaar onder mijn nieuwsbrieflezers.

Muzikale memories

Daarvoor riep ik hen op om een muzikale herinnering aan mij in te sturen, met als gevolg verschillende reacties met leuke, ontroerende, lieve en grappige herinneringen. Nogmaals ontzettend bedankt daarvoor. You all made my day!

Deze inzending vond ik het leukst: een hilarisch verhaal, waar ik hardop om moest lachen toen ik het las. De herinnering kwam weer helemaal terug.

Na een flitsconcert voor een 21-party samen met Wouter (die inviel voor Peter) gingen we nog naar een ander feestje. En toen gebeurde er dit…


“Hoi Helen,

Ik heb een leuke herinnering aan jou. Het is alweer een paar jaar geleden .

Het was een prachtige zomeravond en onze zoon, die naast ons woont, komt naar ons toe om me te halen. Ik MOEST komen want er zat iemand bij hem die prachtig kon zingen. En dat ging zo gebeuren….

Het was inmiddels donker en buiten op z’n terrasje zat de vriendenclub van onze jongste zoon. Ik herkende er een paar maar niet allemaal. Het vuurtje brandde, er was iemand met een gitaar en er begon een meisje te zingen. Ik dacht een of andere kennis van mijn zoon. Ik zat min of min naast haar en mijn mond viel open!

Wat een stem!

Na een paar heerlijke, prachtige liedjes was er even een pauze. En toen sprak ik je aan, geen idee wie je was. Ik had nota bene een tijdje daarvoor een concert van La Luna meegemaakt waar ik behoorlijk van onder de indruk was thuisgekomen. Nu zat er iemand naast me die ik inschatte als een jaar of 20 (het was wel donker, he!)

En ik, in mijn moederrol, kon het niet laten om dit meisje te vragen wat ze van plan was te gaan doen met dat talent van haar….

Ik wilde je als het ware een carrière als zangeres aanbevelen!

En nou weet ik niet precies meer wanneer het kwartje bij mij viel. Of het diezelfde avond al was of dat ik de dag erna hoorde dat het de zangeres van La Luna was.

Dus ja, wel grappig toch?”


Helen Botman

zangeres, songwriter, stemcoach

Live stemtrajecten

In het najaar start de derde editie van het live stemtraject 'I Sing'. Vanaf 29 september werk je in 10 weken (4 groepslessen en 6 privélessen) naar een besloten presentatie. Speciaal voor vrouwen.

Klik voor meer info...

0