Hammond Hero

Willem Swikker speelt de hammond partijen in voor het album 'I Sing'
Willem Swikker speelt de hammond partijen in voor het album 'I Sing'

Hammond Hero

Midden augustus. De mussen vallen van het dak en in plaats van op vakantie zijn wij aan het werk. In de studio bij Ton hebben we hammond opgenomen voor het album I Sing. Aanvankelijk had ik die sound niet direct bedacht bij de stukken. Ton daarentegen wel. Vooraf een klankbeeld bepalen is ook een kunst. Achteraf ben ik zo blij met de hammond-toevoeging. Temeer omdat de partijen zijn ingespeeld door Willem Swikker, de enige echte Hammond Hero.

Hammond = home
Willem, die al jaren vergroeid is met zijn instrument, liet al zijn liefde en muzikaliteit door zijn vingers stromen. Zo mooi hoe de toetsen zijn thuis zijn. Elk register is voor hem als een dagelijks betreden pad waar hij elk steentje en grasspriet kent. In dit geval gaat het dan over kleur, trilling, sound… Maar ook over timing, melodie, harmonie… Hij weet zo goed wat toe te voegen en – ook evenzo belangrijk – waar niets te doen.

Workshop
Na de opnames kreeg ik nog een ‘Hammond workshop’. Het is een genot om een muzikant zó gepassioneerd te horen praten over zijn instrument. En ja, het is een bijzonder instrument, met al die registers en wieltjes. Maar nogmaals: dit instrument wordt extra bijzonder en geweldig als het bespeeld wordt door Willem. 😉

Op naar de mix!

Helen XO

Hammond opnames met Willem Swikker voor het album 'I Sing' in studio3

Hammond opnames met Willem Swikker voor het album ‘I Sing’ in studio3

 

Hèlen Botman
zangeres, songwriter, stemcoach

Helen Botman - zangeres & stemcoach

Helen Botman is zangeres, songwriter, stemcoach en oprichter van The Moving Voice. Ze maakte de voorstelling Vleugelvrouw (volg je hart en maak je dromen waar) en bracht in 2016 het album ‘I Sing’ uit. Momenteel treedt ze op met partner en singer-songwriter Peter van Vleuten, met wie ze samenwoont in het kunstenaarsdorp Bergen.


Volg Helen ook via:

naar het blogoverzicht

1 Reactie

  1. Gaston Brouwer

    Hallo Helen
    Ik heb in de jaren 90 en 2000 veel met Willem gespeeld zijn mekaar uit het oog verloren, zou graag weer met hem in contact willen komen ( naast een super Hammond MASTER is hij ook een bijzonder aardig mens) misschien kan je het even checken of hij mij nog kent BVD.
    Gr. Gaston Brouwer (zanger/percussionist )

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This