Repeteren voor ‘I Sing’

Repeteren voor 'I Sing' tour (vlnr: Rob Stoop, Helen Botman, Ton Nieuwenhuizen, Arthur Lijten)
Repeteren voor 'I Sing' tour (vlnr: Rob Stoop, Helen Botman, Ton Nieuwenhuizen, Arthur Lijten)

Repeteren voor ‘I Sing’

Vandaag hebben we gerepeteerd. Een eerste muzikale kennismaking met deze samenstelling én met de songs die nu allemaal een giga mooi nieuw jasje krijgen. Al geruime tijd ben ik zelf bezig achter de piano om de songs hun vorm te geven. Maar als de songs dan muzikaal worden ingevuld door muzikanten die stuk voor stuk top zijn op hun eigen instrument, dan heb je weinig fantasie nodig om te bedenken dat al die songs ultiem gelift worden.

Op dit nieuwe bed van klanken heb ik qua zang eindeloos veel mogelijkheden. Het is bijna eng. En tegelijk is het ook om te smullen. Om vrij te kunnen bewegen is het vooral een kwestie van loslaten, luisteren en meebewegen.

Tijdens het spelen ‘hoor’ je al andere instrumenten die in dit klankscala zouden kunnen passen. We checken tempo, toonsoort, sound, interpretatie. Vraagt de song om invulling of om leegte? Het is kiezen uit een zee van mogelijkheden en er worden prachtige keuzes gemaakt.

Muzikanten

Ik ben blij met deze geweldige muzikanten om me heen. Arthur Lijten (drums) en ‘mijn eigen’ La Luna’s Ton Nieuwenhuizen (bas) en Rob Stoop (piano). Los van het feit dat iedereen uitblinkt op zijn eigen instrument, moet je ook maar afwachten hoe de combinatie uitpakt. Naar mijn bescheiden mening is hier een magische combi aan het spelen.

Maandag met z’n allen de studio in. Stay tuned!

Helen XO

Het nieuwe album ‘I Sing’ verschijnt in oktober 2016 

Hèlen Botman
zangeres, songwriter, stemcoach

Helen Botman - zangeres & stemcoach

Helen Botman is zangeres, songwriter, stemcoach en oprichter van The Moving Voice. Ze maakte de voorstelling Vleugelvrouw (volg je hart en maak je dromen waar) en bracht in 2016 het album ‘I Sing’ uit. Momenteel treedt ze op met partner en singer-songwriter Peter van Vleuten, met wie ze samenwoont in het kunstenaarsdorp Bergen.


Volg Helen ook via:

naar het blogoverzicht

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This