X
X
Back to the top

I SING stemtraject

I SING

STEMTRAJECT VOOR VROUWEN

☞ 10 weken • start woensdag 20 januari 2021

meld je aan

I SING

STEMTRAJECT VOOR VROUWEN

☞ 10 weken • start woensdag 20 januari 2021

meld je aan

foto: Marcel Fossen

Van zingen word je blij. Als je zingt ben je helemaal in het moment. Het haalt je uit je hoofd en brengt je in je lijf. Je voelt je vrij en ontspannen. En tegelijk voelen velen zich ook geremd als het om zingen gaat. Je stem laten horen is jezelf laten zien, en dat is kwetsbaar en spannend.

Van zingen word je blij. Als je zingt ben je helemaal in het moment. Het haalt je uit je hoofd en brengt je in je lijf. Je voelt je vrij en ontspannen. En tegelijk voelen velen zich ook geremd als het om zingen gaat. Je stem laten horen is jezelf laten zien, en dat is kwetsbaar en spannend.

Na afloop van optredens spreek ik vaak enthousiaste vrouwen die me toevertrouwen dat ze ook graag zouden willen zingen, maar het niet durven. Ze denken dat ze niet kunnen zingen. Of ze vinden dat ze niet mooi kunnen zingen. Maar ondertussen zouden ze het maar wat graag willen en voelen ze zich er toe aangetrokken. Als jij ook dat verlangen hebt om te zingen, dan is dit helemaal iets voor jou, ook (of: juist!) als je een rem voelt:

Vanaf 20 januari start I SING, een stemtraject van 10 weken voor VROUWEN van alle leeftijden, die altijd al hebben willen zingen, en NU ook daadwerkelijk van zich willen laten horen!

Verken je Stem

Verken je Stem

Ontdek en vergroot je vocale mogelijkheden

Ontdek en vergroot je vocale mogelijkheden

In 4 groepslessen en 6 privélessen gaan we op ontdekkingstocht naar jouw stem en jouw verhaal. Best of both worlds, dus. In een veilige sfeer kun je experimenteren en spelen. Je leert hoe je een song uitzoekt, je krijgt techniek aangereikt, we werken aan body en mindset (!) en je ervaart hoe je relaxed op een podium kunt staan. We sluiten het traject gezamenlijk af met een besloten presentatie.

Meld je aan

Het traject start op 20 januari en eindigt op 24 maart. Tien weken lang heb je elke week een les. Je krijgt vier keer een groepsles van 2 uur op de woensdagavond (zie verder voor de data). De overige zes lessen zijn 1-op-1 privélessen van 30 minuten (in overleg op de dinsdag of woensdag). Daarbij tunen we helemaal in op jouw stem en jouw verhaal, en op jouw behoeften en jouw wensen.

Na dit traject heb je meer inzicht in jouw stem en je mogelijkheden vergroot, weet je beter hoe je een song kunt uitzoeken en zingen, en heb je ervaring op het podium en voel je je vrijer om jezelf te laten horen en te laten zien.

Groepslessen (4 keer)
woensdagavond • 19.30 – 21.30 uur
20 januari – groepsles: hoe zoek je een lied uit
17 februari – groepsles: ontdek je eigen geluid
17 maart – groepsles: podiumgeheimen
24 maart – groepsles: eindpresentatie (besloten)

Privélessen (6 keer)
30 minuten 1-op-1 les
Tijd in overleg op de woensdag of dinsdag, op volgorde van aanmelding.

Waar
Het Muziekatelier, OldSkoel, Grote Sloot 116A, Burgerbrug

Early Bird ticket
349 euro incl. BTW (21 jaar en ouder)

Select gezelschap
Er zijn maar 12 plekjes, dus meld je snel aan!

Meld je aan

Vragen? Mail info@helenbotman.com

Take a deep breath and sing!

Take a deep breath and sing!

“Dit begin smaakt naar meer”

“Dit begin smaakt naar meer”

“Helen is een warm mens en vakvrouw die inspireert, uitdaagt en coacht. Bedankt, dit begin smaakt naar meer.”
– Marie Jose van Lent

“Helen heeft mij geleerd hoe je in de huid kan kruipen van een liedje. Elk woord en elke zin binnen het verhaal van het liedje krijgt aandacht waardoor de song in je eigen gevoelswereld nog meer tot leven komt.”
– Leonie van Schagen

“Het heeft me een paar enorme zetten naar voren gegeven op mijn pad. Het pad van me vrij voelen, vrij durven bewegen, mijn stem laten horen en m’n plek innemen. En natuurlijk lekker zingen en bewegen, wat ik beiden zo graag doe.”
Miriam Mol

“Het oversteeg mijn verwachtingen omdat het naast de vooruitgang in stemgeluid ook nog eens meer inzicht gaf aan dat ik wat losser zou mogen leven.”
Saskia Geluk

Achtergrondafbeelding website zangeres Helen Botman
Live in de Ruïnekerk (foto: Maryla Szabla)

Helen Botman • zangeres & stemcoach

Helen Botman • zangeres & stemcoach

Zingen is van jongs af aan mijn passie. Door de jaren heb ik heel wat facetten van het zingen, de muziek en mezelf onderzocht en ontdekt. Van speels mijn idool nadoen met een borstel als microfoon, tot zangles krijgen in mijn tienerjaren. Van eindexamen doen voor mijn conservatorium opleiding, tot stembevrijding bij het Roy Hart Theatre. Van de show willen stelen met kracht en volume, tot het geven van een zo authentiek mogelijke performance.

Ik heb de afgelopen jaren gezongen met mijn worldpopgroep La Luna. In 2012 nam ik de stap naar het vormgeven van mijn droom: de theatervoorstelling Vleugelvrouw. Daarna maakte ik een engelstalig solo album: ‘I Sing’. Momenteel treed ik voornamelijk op met singer-songwriter en levenspartner Peter van Vleuten.

Ik heb het zingen altijd gezien als doel én als middel. Het zingen heeft me dieper doen voelen, angsten laten overwinnen, mezelf kwetsbaar durven opstellen. Door de muziek heb ik getourd en opgetreden, en samengewerkt met creatieve en vrije geesten. Door het werken met bands en ensembles heb ik geleerd over samenwerking en groepsprocessen.

Ik zie ernaar uit om je te tonen wat een prachtig instrument je in huis hebt en je techniek, tips en tools aan te reiken waarmee je de mogelijkheden van je stem kunt ontdekken en vergroten.

Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden

Ik wil al langer iets met zingen doen, maar heb nog nooit die spannende stap gezet. Is dit traject dan wel voor mij?

Ja, dit traject is JUIST bedoeld voor jou. Je maakt kennis met allemaal verschillende aspecten van het zingen. En ik durf te wedden: je zult verwonderd zijn over wat je allemaal kunt en gaat ontdekken.

Ik heb al wat zangervaring. Is dit traject dan ook geschikt voor mij?

Jazeker. Als je al lessen bij mij (of elders) hebt gehad, mijn online traject hebt gevolgd, of je zingt in een koor en wilt graag eens iets solo doen, dan is dit een perfect traject voor jou. Tijdens de privélessen haken we aan op waar jij nu staat.

Ik kan niet altijd op woensdagavond. Kan ik ook op een andere avond lessen?

Jazeker. De privélessen plannen we in overleg in. Dat kan op woensdagavond, als dat goed uitkomt, maar op op dinsdagavond. Overdag kan ook. De groepslessen vinden wel plaats op woensdagavonden: op 20 januari, 17 februari en 17 en 24 maart.

Hoe besloten is de besloten afsluitende presentatie?

Die is alleen bedoeld voor de deelnemers van het traject. Dus geen familie, vrienden of ander publiek.

Kunnen mannen ook deelnemen?

Nee, helaas. Ik ben dol op mannen, maar dit traject is uitsluitend voor vrouwen.

Het lijkt me leuk om mee te doen, maar ik woon niet in de buurt. Geef je ook online trajecten?

Ja. Eens in de zoveel tijd start het online traject ‘Als De Wind’. De opzet van dat traject is wel anders: dat gaat vooral over het vinden van meer persoonlijke vrijheid. Dat heeft voor iedereen een andere betekenis: meer lef, meer zelfzorg, soepeler door het leven bewegen, beter je grenzen aangeven. En misschien wel alles tegelijk. Hier vind je meer info  over de data en kun je aanmelden voor het traject of de wachtlijst.

Krijg ik een factuur toegestuurd?

Ja. Als het traject start krijg je van mij een factuur. Verdere vragen over je factuur? Mail vragen naar info@helenbotman.com

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen. Hier kun je je deelname ticket kopen. Daar kun je kiezen om het bedrag in één keer te betalen of in twee termijnen.

Hoe zit het met corona?

We nemen uiteraard alle voorzorgsmaatregelen in acht: afstand houden, handen ontsmetten, bij klachten thuisblijven… Mochten er tussentijdse aanscherpingen komen, dan kijken we hoe we daar mee om kunnen gaan.

Vraag een 'call' aan

Twijfel je of dit traject iets is voor jou – en kom je er met de info op deze pagina niet uit? Stuur dan een mail naar info@helenbotman.com en vraag een Zoomcall aan. Als je aangeeft welke tijden je beschikbaar bent, plannen we een call in (max. 20 minuten) waarin je extra vragen kunt voorleggen aan Helen.

I sing for love, that’s my belief

I sing for love, that’s my belief