Selecteer een pagina
[vc_row background_color=”custom” background_type=”image” background_custom_color=”#fef6f5″ css=”.vc_custom_3374162{padding-top:0px!important;padding-bottom:0px!important;}” ][vc_column][vc_column_text]
Red Limo String Quartet - opnemen met Bart Wagemakers bij Frans Hendriks in Limmen

Red Limo String Quartet – opnemen met Bart Wagemakers bij Frans Hendriks in Limmen

Red Limo String Quartet

Het duurde even voor we weer verder konden maar het was het wachten meer dan waard. Wie wil er nou ‘strings in a box’ als je met echte strijkers kunt werken? Na te hebben samengewerkt tijdens het Lief Langedijk Concert ben ik heel trots dat het Red Limo String Quartet ook meespeelt op mijn nieuwe album. De basis klonk al geweldig – maar natuurlijk hadden we rekening gehouden met de strijkerspartijen. Mooi om te horen als alles samenkomt.

Het gemengd bedrijf

Voor de opnames van de strijkers bezochten we de studio van Frans Hendriks in Limmen, Het gemengd bedrijf. Een studio in een boerderij – met veel hout, wat de akoestiek ten goede komt. Effectapparatuur ingebouwd in de schouw. Behangetje. Schemerlamp. Dat doet zeker wat voor de sfeer. Maar dan heb je niet automatisch ook sound. Daar zorgde Bart Wagemakers voor. Hij deed de techniek. De opgenomen files gaan vervolgens weer naar Ton, zodat we in Studio3 weer verder kunnen bouwen. Wordt vervolgd.

Helen XO

Het nieuwe album ‘I Sing’ verschijnt in oktober 2016

Red Limo String Quartet (Jonas, Camilla, Rani en Sietse), Bart Wagemakers, Helen Botman & Ton Nieuwenhuizen

Red Limo String Quartet (Jonas, Camilla, Rani en Sietse), Bart Wagemakers, Helen Botman & Ton Nieuwenhuizen

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
0