X
X
Back to the top

I SING stemtraject

I SING

STEMTRAJECT VOOR BEGINNERS (V)

10 weken • start woensdag 7 oktober 2020

Meld je aan!

foto: Marcel Fossen

Van zingen word je blij. Als je zingt ben je helemaal in het moment. Het haalt je uit je hoofd en brengt je in je lijf. Je voelt je vrij en ontspannen. En tegelijk voelen velen zich ook geremd als het om zingen gaat. Je stem laten horen is jezelf laten zien, en dat is kwetsbaar en spannend.

Na afloop van optredens spreek ik vaak enthousiaste vrouwen die me toevertrouwen dat ze ook graag willen zingen, maar het niet durven. Ze denken dat ze niet kunnen zingen. Of ze vinden dat ze niet mooi kunnen zingen. Maar ondertussen zouden ze maar wat graag willen zingen. Als jij ook een verlangen hebt om te zingen, dan is dit helemaal iets voor jou, ook (of: juist!) als je een rem voelt:

Vanaf 7 oktober start I SING, een stemtraject van 10 weken voor VROUWEN van alle leeftijden, die altijd al hebben willen zingen, en NU ook daadwerkelijk van zich willen laten horen!

Verken je Stem

Met groepje van 10 gaan we in zowel groepslessen als privélessen op ontdekkingstocht naar jouw stem en jouw verhaal. Best of both worlds, dus. In een veilige sfeer kun je experimenteren en spelen. Je leert hoe je een song uitzoekt, je krijgt techniek aangereikt, we werken aan body en mindset (!) en je ervaart hoe je relaxed op een podium kunt staan. We sluiten het traject gezamenlijk af met een besloten presentatie.

En ik noem het ook bewust stemtraject, omdat alle stemmen van harte welkom zijn.

Meld je aan!

Het traject start op 7 oktober en eindigt op 9 december. Tien weken lang heb je elke week een les. Je krijgt vier keer een groepsles van 2 uur op de woensdagavond (zie verder voor de data). De overige zes lessen zijn 1-op-1 privélessen van 30 minuten (in overleg op de dinsdag of woensdag). Daarbij tunen we helemaal in op jouw stem en jouw verhaal, en op jouw behoeften en jouw wensen.

Op het eind heb je niet alleen meer inzicht over jouw stem en je mogelijkheden vergroot, maar weet je ook beter hoe je een song kunt uitzoeken en zingen, heb je ervaring met het podium en voel je je vrijer om jezelf te laten horen en te laten zien.

Oja, er zijn maar 10 plekjes, dus meld je gauw aan.

TAKE A DEEP BREATH AND SING!

Groepslessen (4 keer)
woensdagavond • 19.30 – 21.30 uur
7 oktober – groepsles: hoe zoek je een lied uit
4 november – groepsles: ontdek je geluiden
2 december – groepsles: podiumgeheimen
9 december – groepsles: eindpresentatie (besloten)

Privélessen (6 keer)
30 minuten 1-op-1 les
Tijd in overleg op de woensdag of dinsdag, op volgorde van aanmelding.

Waar
Het Muziekatelier, OldSkoel, Grote Sloot 116A, Burgerbrug

Prijs
21 jaar en ouder:       349 euro
tot 21 jaar btw-vrij:   290 euro

Meld je aan!

Vragen? Mail info@helenbotman.com

Reacties

Helen heeft mij geleerd hoe je in de huid kan kruipen van een liedje. Elk woord en elke zin binnen het verhaal van het liedje krijgt aandacht waardoor de song in je eigen gevoelswereld nog meer tot leven komt.
– Leonie van Schagen

Helen is een warm mens en vakvrouw die inspireert, uitdaagt en coacht. Bedankt, dit begin smaakt naar meer.
– Marie Jose van Lent

Het heeft me een paar enorme zetten naar voren gegeven op mijn pad. Het pad van me vrij voelen, vrij durven bewegen, mijn stem laten horen en m’n plek innemen. En natuurlijk lekker zingen en bewegen, wat ik beiden zo graag doe.”
Miriam Mol

“Het oversteeg mijn verwachtingen omdat het naast de vooruitgang in stemgeluid ook nog eens meer inzicht gaf aan dat ik wat losser zou mogen leven.”
Saskia Geluk

166-_MG_4785
Live tijdens haar voorstelling ‘Vleugelvrouw’ (foto: Sitan van Sluis)
Achtergrondafbeelding website zangeres Helen Botman

OVER HELEN

zangeres en stemcoach

Zingen is van jongs af aan mijn passie. Door de jaren heb ik heel wat facetten van het zingen, de muziek en mezelf onderzocht en ontdekt. Van speels mijn idool nadoen met een borstel als microfoon, tot zangles krijgen in mijn tienerjaren. Van eindexamen doen voor mijn conservatorium opleiding, tot stembevrijding bij het Roy Hart Theatre. Van de show willen stelen met kracht en volume, tot het geven van een zo authentiek mogelijke performance.

Ik heb de afgelopen jaren gezongen met mijn worldpopgroep La Luna. In 2012 nam ik de stap naar het vormgeven van mijn droom: de theatervoorstelling Vleugelvrouw. Daarna maakte ik een engelstalig solo album: ‘I Sing’. Momenteel treed ik voornamelijk op met singer-songwriter en levenspartner Peter van Vleuten.

Live in de Ruïnekerk (foto: Maryla Szabla)

Ik heb het zingen altijd gezien als doel én als middel. Het zingen heeft me dieper doen voelen, angsten laten overwinnen, mezelf kwetsbaar durven opstellen. Door de muziek heb ik getourd en opgetreden, en samengewerkt met creatieve en vrije geesten. Door het werken met bands en ensembles heb ik geleerd over samenwerking en groepsprocessen.

Ik zie ernaar uit om je te tonen wat een prachtig instrument je in huis hebt en je handvatten aan te reiken om zo samen met jou de  mogelijkheden van je stem te ontdekken.