Selecteer een pagina

B-school van Marie Forleo

B-school van Marie Forleo

Ondernemer? Of toch zangeres, creatief of kunstenaar?
Ondernemer? Of toch zangeres, creatief of kunstenaar?

Create a business and life you love

B-School van Marie Forleo

Naar aanleiding van mijn vorige blog Ondernemer kreeg ik een aantal enthousiaste reacties over B-School. En ook wat vragen:

  • Wat houdt B-School precies in?
  • Is het ook iets voor als je een offline bedrijf hebt?
  • Ik ben onlangs met mijn bedrijf gestart; is het dan ook iets voor mij?

Hieronder vertel ik meer over B-School van Marie Forleo en mijn eigen ervaring.

 

➤ Profit & purpose

B-School is de online business school van Marie Forleo waarmee je je eigen online bedrijf opbouwt en laat groeien. Het is een programma van 6 weken – gericht op branding en marketing – voor creatieve en big hearted ondernemers die niet alleen winst willen maken, maar ook van betekenis willen zijn en de wereld een stukje beter en mooier willen maken. Profit ánd purpose, dus.

Persoonlijke ervaring
Ik heb ook programma’s gevolgd die veel meer ‘profit gericht’ waren, zonder enige vorm van gevoel of betekenis. Dat is me te ‘koud’ en ik word daar ongelukkig van. Een programma waar winst en hart samengaan, geeft een compleet andere energie.

Ik heb B-School aanvankelijk gevolgd voor mijn offline activiteiten, zoals bijvoorbeeld mijn optredens. Nu ik ook online stemtrajecten aanbiedt, valt alles helemáál samen. Ik zweer echter bij de offline-online combi en B-School helpt me bij beide vormen.

➤ Zes weken = zes modules

Het B-School duurt 6 weken. Elke week verschijnt er een nieuwe module. Alle modules samen zou je kunnen zien als een soort stappenplan. Het programma is logisch opgebouwd en goed geordend, en wordt aangeboden in een hele mooie, overzichtelijke leeromgeving. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn creatieve chaos hoofd functioneert het best in een aantrekkelijke ruimte van rust en structuur.

Hieronder een kort en bondig overzicht van de 6 modules.

1: PROFIT PLAN
Creëer een stabiele basis voor succes op lange termijn

2: WEBSITE
Bouw een website die doet wat die moet doen: verkopen

3: COMMUNICATIE
Creëer een strategisch plan om op een consistente basis te connecten met je publiek

4: LIST BUILDING
Laat op strategische en intelligente wijze je e-maillijst groeien

5: OFFERINGS
Maak producten en diensten die uitblinken en zichzelf praktisch verkopen

6: MARKETING
Via tijdloze en bewezen principes groeit je verkoop als een raket

Persoonlijke ervaring
Niet alle modules waren nieuw voor me. Zo maakte ik al jaren websites en had ik ook al een behoorlijke mailinglist. Echter, via B-School leerde ik hoe deze veel effectiever konden zijn.

Voor mij was vooral de eerste module een flinke klus. Het mooie van een online programma met lifetime acces is, dat je er steeds weer naar terug kunt op de momenten dat je het weer even nodig hebt (en op de momenten dat het jou uitkomt).

➤ Bonus trainingen

Als de 6 weken voorbij zijn, is het bonustijd en krijg je nog meer training op het gebied van ondernemen: succes-strategieën, je website naar een hoger plan tillen, je bedrijf uitbreiden en opschalen, PR, je publiek vergroten…

Daarnaast kun je samen met je mede-studenten studeren tijdens de Study Halls en je vragen stellen tijdens de Office Hours.

Persoonlijke ervaring
In ‘mijn tijd’ was er geen Study Hall, enkel de Office Hours. Mooi dat deze optie er nu wel is. In het verlengde hiervan heb ik ook nog een mooi aanbod voor je, waarover je meer kunt lezen bij mijn B-School bonus.

➤ Voor wie is B-School van Marie Forleo?

De deelnemers van B-School komen uit de hele wereld en de leeftijd varieert van begin 20 tot ergens in de 60. Alle soorten en maten dus. Het zijn voornamelijk slimme, doortastende en ondernemende vrouwen. Je vindt er veel creatievelingen: fotografen, grafisch ontwerpers, webdesigners, danseressen, actrices, zangeressen… De wellness sector is ook goed vertegenwoordigd, evenals coaches. Naast ‘beauty and brains’, zijn ze ook opvallend warm en betrokken.

Persoonlijke ervaring
Ik vond het geweldig om like-minded vrouwen te leren kennen via de Nederlandse B-School groep. Soms moet je even zoeken naar je eigen tribe of vibe – en dan is het fijn als je ze vindt. Dat is van onschatbare waarde. Naast het online contact werden er ook live meet-ups georganiseerd. Één keer ben ik zelfs mee geweest met een weekend. Een grappige anekdote: de foto die we daar maakten, verscheen vervolgens weer in Marie’s webinar.

➤ Extra vragen + antwoorden

 

Is B-School ook geschikt als je een offline bedrijf hebt?
Zeker kun je ook daarvoor de online strategieën en marketing toepassen. Zelf heb ik dat ook gedaan. Echter, het programma richt zich met name op online ondernemingen.

Ik ben een starter; is B-School dan ook iets voor mij?
Ja, juist dan is het programma een ultieme keuze. Mede vanwege de extra trainingen ‘choose the right business’ en ‘the follow through formula’. Daarmee kun je nog beter bepalen hoe jij je bedrijf wilt inrichten en uitvoeren. En je zult merken dat je lifetime acces juist hier van waarde is.

Wat heeft B-School voor jou gedaan?
Voor mij was het een eerste grote stap op het gebied van online business coaching. In mijn blog Ondernemer lees je meer over hoe Marie en B-School mij destijds inspireerden en hielpen.

B-school: bouw de business van je dromen

Wie is Marie Forleo?

Marie is de bedenker van de wekelijkse show MarieTV. Ze verscheen in o.a. Entrepreneur Magazine, Forbes.com en The New York Times. Oprah noemde haar een van ‘s werelds toonaangevende online marketing experts en opinieleiders voor de volgende generatie. Marie begeleidde jonge ondernemers bij Sir Richard Branson’s Centre of Entrepreneurship en staat vermeld op de de Inc.’s 500 lijst van de snelstgroeiende bedrijven.

B-SCHOOL OPENT EEN KEER PER JAAR DE DEUREN

Op de hoogte blijven van de nieuwe ronde en de gratis trainingen? Meld je aan voor de wachtlijst. Zo krijg je automatisch bericht en hoef je niets te missen.

MELD JE HIERONDER AAN VOOR DE WACHTLIJST:

 

 

Als afsluiter nog een favoriete video over creativiteit:

WACHTLIJST

B-School start één keer per jaar een nieuwe ronde. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de gratis trainingen? Meld je dan hieronder aan voor de wachtlijst.

foto: Tim Mossholder

0